Prosjekt “Oppgradering av bremser”

En av de siste tingene jeg nå skal gjøre før jeg sier meg ferdig med denne del av prosjektet er å oppgradere bremsene. Det er jo ingen hemmelighet at A4 B6 har dårlige bremser.. Nåværende bremser foran er på 288x22mm noe som er litt smått. Under vurderingen av oppgradering av bremsene kom jeg frem til at det var tre aktuelle veier å gå.

  1. Oppgradere til 312x22mm skiver med å bytte skiver, klosser og brakett for caliper
  2. Oppgradere til 320x30mm skiver+klosser samt å bytte calipere og caliperholdere fra A4 B7
  3. Oppgradere til S/RS4 skiver på 345x30mm med tilhørende klosser, calipere og holdere

Valget falt på 320x30mm A4 B7 bremser foran. Jeg var heldig og fant både calipere og holdere fra en hugger i Sveirge til en billig penge så dette ble bestilt. Ved ankomst ble det gjort rengjøring og maling av calipere slik at disse ble presentable og klar for bruk.

Delenummer på disse er:
2x 4F0 615 125 calliper carrier
1x 4F0 615 123 brake caliper housing (left)
1x 4F0 615 124 brake caliper housing (right)

I tillegg til dette har jeg også bestilt nye skiver og klosser. Valget falt på en oppgraderingspakke fra EBC (link). Har lest litt diverse om disse, men jeg går for å prøve de og gjøre opp min egen mening om hvordan de fungerer. Med planer om litt kjøring på bane tenker jeg at det skal gå bra. Har også hørt at Ferodo sine DS2500 klosser skal være bra, spesielt til banekjøring, men det får bli neste gang. Jeg gikk for slissede skiver siden de, i utgangspunktet, skal tåle mer påkjenning enn de som er borret med tanke på sprekkdannelse.

Pakken inkluderer:

  • EBC Yellowstuff R bremseklosser
  • USR1423 slissede bremseskiver

Forhåpentligvis ligger disse i klar for henting hos posten mot slutten av uka så det blir fort litt skruing til helga. 🙂

Legger inn litt bilder fra caliper-refresh!

Leave a Reply